Ønsker alle venner og kjente en riktig artig nyttårsfeiring og et godt nytt år

new-year-image1Ja, da er hilsenen overbragt. Før i tiden sendte man vanlige julekort og nyttårskort. Etter Facebook og en del andre aktørers inntreden har vel denne aktiviteten tonet ned en del. Selvsagt, det er artig både å få og sende håndskrevne julekort – det er ikke det. De sosiale mediar har liksom gjort at mange folk er mye «nærmere» selv om den geografiske avstanden kan være ganske stor. Jeg mener, før i tiden så sendte man kanskje ikke julekort til naboen når man likevel traff på vedkommende kanskje en eller flere ganger daglig, på vei til butikken, ved postkassa, eller ved andre anledninger. Nå treffer man på folk daglig via sosiale medier istedenfor. En liten «chat» med god jul, og svar «takk det samme», så er det liksom gjort.

Man publiserer bilder tatt med digitalkamera bare sekunder i forveien til hele vennekretsen på en gang. Folk kommenterer, og diskuterer – det er en helt annen verden. Før i tiden måtte man betale for ekstra kopier av bilder, og det var ganske dyrt – om man vil sende noen et foto av «julemiddagen er servert» eller «den nye sjorta til onkel harry» som han fikk til jul.

Noe av det siste nå – for glade mobilbrukere er noe som heter «snapchat» – en applikasjon til mobiltelefon, der du kan sende noen et bilde som selv-destruerer bare noen sekunder etter at det er vist. På den måten er avsenderen sikker på at bildet ikke kan missbrukes. Det må jo være fint for party-bilder og slikt der bilder skal vise en stemning, men at man kanksje ikke ønsker bildene publisert i all offentlighet. Jeg har ikke lasta ned denne appen selv – men kan kanskje komme til å gjøre det en gang når «jeg er i det rette hjørnet», som min mor pleide å si.

Uansett, dette er en blogg-nyttårshilsen. Presentert på den nye bloggen min – du kan selv få deg en gratis blogg slik som denne, det er bare å signe op. Gå til humlesite.eu og trykk «register» oppe i hjørnet. 🙂

Dette innlegget er også tilgjengelig på: English

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of