Google+ versus Facebook og privacy issue.

GoogleVsFacebook3-438x300Det går en del meldinger omkring på Facebook der man oppfordrer folk til å justere delingsinstillingene for å adressere ett spesifikt «privacy-problem» på Facebook. Nemlig at hver gang når du kommenterer på en post eller et bilde, vil hele vennegruppa di få tilgang til dette bildet. På den måten blir meldinger og bilder delt langt utenfor rekkevidden av hva forfatteren opprinnelig hadde i tankene. Effekten av dette er at du egentlig ikke har noen kontroll på hvem som får se de tingene du legger ut på Facebook.

Google+ har et mye sikrere konsept her. Når du bestemmer målgruppen din for en melding, er det ikke automatikk at kommentarer deles med hele vennelista til den som kommenterer. Det er den opprinnelige målgruppen for meldingen som bestemmer spredningen. Du kan dele innlegg på Google+ også, men her får du en advarsel dersom du prøver å dele noe innhold som egentlig bare var ment for en begrenset gruppe. Man blir oppfordret til å tenke igjennom hvem man deler dette med. Se denne lenken for info om delinger.

Jeg synes personlig at Google+ er et langt bedre sosialt medium en Facebook – på veldig mange måter. At det er bedre integrert med mail og andre tjenester – søking på emner, hangouts, og mye mer. Det som gjør at jeg fortsatt henger med på Facebook, er at der er det jeg finner de fleste venner. Hadde de vært på Google+ også, hadde jeg ikke trengt Facebook i det heletatt. Det kommer jeg er ganske sikker på at de fleste kommer til å finne seg på G+ om en tid, men dette går sakte. Innvendinger jeg har hørt folk si er at de ikke trenger enda et sosialt nettverk, at de ikke har tid, etc.

Min personlige erfaring med dette, i forhold til å ha konto både på G+ og Facebook, – er at dette er helt uproblematisk. Man signer opp på G+ med stort sett de samme informasjonene som man oppga til Facebook, dvs navn, e-post-adresse, og fødselsdato, etc. Jeg har lagt en snarvei i menyen for G+, og Facebook – så det er bare ett klikk for å komme inn der. Jeg bruker ikke noe mer tid på Sosiale medier fordi om jeg har konto på begge steder. Tiden blir anvedt der jeg finner interessant materiale. Når jeg er inne på G+, er det et tall oppe i høyre hjørne som indikerer om jeg har noen nye varsler eller meldinger. Å sjekke dette innomellom tar bare et øyeblikk.

Det jeg synes er lant viktigere. Facebook har kommet til et punkt nå med sin spredning at det kan synes som det er en slags monopolsituasjon. For at Facebook skal forme sitt produkt på den måten vi ønsker at det skal være, må det være et alternativ – en konkurent. Konkuranse er godt for utviklingen. At vi brukere finner oss i begge leire vil nok være en realitet en stund fremmover.

Min oppfordring er derfor til alle mine Facebook venner. Join Goole+ også, så er dere med på å bygge et realt alternativ til FB. Min profil på G+ er: https://plus.google.com/u/0/105402954832143367675

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of