En underlig historie

For noen år tilbake dro min kone og jeg til London. Det var drøye året før vi giftet oss. For en slik tur reiser man gjerne til steder man har hørt om. Ett av stedene var Notting Hill – etter filmen med samme navn der en dame drev en liten bokhandel på hjørnet og kom i sterk konkuranse med en diger kjedebutikk som åpnet rett i nærheten. Når vi kom dit spurte vi masse londonere om de kjente til denne bokhandelen, men der fikk vi ikke annet enn iherdig risting på hodet og folk som løp sin vei. Var disse menneskene så redde for å snakke med ukjente eller hva var det med denne byen? Vi fant ikke den aktuelle bokhandelen – det er ikke sikkert den eksisterte en gang, bare på filmen. Vi fant imidlertid en utmerket vin-restaurant der vi fikk oss en flaske god vin eller så.

Vi reiste en tur til Waterloo – etter den kjente Abba-sangen med samme navn. Det høres så idyllisk ut i sangen, men det kan vel neppe være snakk om samme sted. Waterloo var et senter for tog- buss og t-bane trafikk. Det var ikke så mye mer enn det. Vi tumlet oss inn på en restaurant for å få oss noe middag. Vi kom oss inn i lokalet og jeg kom etterhvert på at dette stedet måtte være en forsmak på selveste helvetet. Det var kokende varmt der, og to godt voksne gubber som gikk rundt og serverte mat. Biffen var knusktørr og vinen var typisk kork-preget muserende vin. Det var ikke hverken godt eller på noen annen måte en positiv opplevelse.

Det var mange andre steder der de severte skikkelig god mat, men ikke akkurat der.

Vi besøkte London-Bridge, etter den kjente sangen med Fergie fra Black Eyed Peas. Vi har sett filmen, men den broa på filmen var jo ikke London Bridge. London Bridge er en liten moderne bro – for biltrafikk. Tower Bridge, derimot ligger 200 meter lenger opp i Themsen, og det er broa fra musikkvideoen om London-Bridge. Det var sikkert bare en artistisk liten twist som ble gjort, da denne synes å være langt mer spennende i en musikk-video om sangen London-Bridge.

Bak Tower-bridge var det forøvrig en restaurant i forbindelse med et hotell der de serverte kjempegod mat.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of