Markdown editor istedenfor wysiwyg

Hva er markdown ?

Markdown er en ren-tekst tekstformattering som inneholder formatteringsdirektiver i teksten – implementert på en logisk og ikke-forstyrrende måte. Det betyr at teksten kan godt leses som ren-tekst uten konvertering, men få fint utseende med konvertering.

Tilgjengelighet

Det finnes Markdown plugin for WordPress, og diverse andre publiseringsløsninger. Det er også biblioteker tilgjengelig for å konvertere markdown tekst til HTML blandt annet for PHP.

Hva er fordelene med dette ?

Fordelen er helt klart, at det er et distraksjonsfritt miljø og skrive tekst. Den er hurtig, og enlelt for den skal skrive tekst-innhold til nettsider, dokumentasjon, etc. Klipp- og lim fra tekstbehandlere skjer uten formattering, slik at det endelige produktet blir rent og pent.

Til dokumentasjon er det jo suverent. Kodeeksempler blir fint rammet inn med små virkemidler.

Noen ulemper ?

Skal man ha svært avansert formattering, er det vel fordel å benytte en wysiwyg editor – tabeller, etc. Selv om dette er mulig også med Markdown, er det litt mindre egnet for den slags.

Ellers kreves det at man setter seg inn i den grunnleggende syntaksen, men dette er forbausende enkelt. I løpet av 10-15 minutter har man fått med seg det viktigste.

Referanser

Markdown hos daringfireball

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of