Skikkelig TODO liste verktøy for programmerere

Det er vel kanskje ikke helt åpenbart for folk flest, men når man driver programmeringsarbeide, er det liksom ikke bare å følge en liste med oppgaver – lage ditt, lage datt, osv. Det er ønsketenkning. Det er akkurat som et tre. Når du lager ferdig en ting, midt i dette dukker det opp flere andre ting du må gjøre for å få ferdig denne ene tingen. Når du skal gjøre ferdig en av dem igjen, har det en tendens til å dukke opp flere nye ting som må gjøres for å få ferdig dette. Dette blir akkurat som forgreininger på et tre. Når du er inne på 5 eller 6 nivået her, er det lett å miste oversikten.

Jeg fant verktøyet FoldingText for Mac, som en utmerket medhjelper her. Den lar deg lage «Hierarkiske todo-lister». Har man en slik kladd ved siden av seg mens man jobber, er det enkelt å oppdatere lista mens man jobber.

Den er også super til å organisere difuse kravspesifikasjoner. Ofte kan noe være nevnt nærmest i en bisetning – være noe som det tar dager å utvikle. Fremgangsmåten her er enkel. Man tar for seg avsnitt for avsnitt i kravspesifikasjonen. Bryter den ned på setninger, og lager punkter under hver setning, der noen punkter godt kan være at noe må klareres dersom det er difust.

Målet er å få brutt ned dette i håndterbare størrelser, – ikke bare når det gjelder tid for implementering, men at det er absolutt forstått hva saken dreier seg om og hva som skal gjøres.

Det dukker alltid opp spørsmål når man holder på med slikt arbeide. Som programmerer ser man problemstillinger som ikke er belyst i kravspesifikasjonen, men som man vet er nødt til å ha en eller annen løsning. Man vet av erfaring at dette er noe som garantert kommer opp som problemstillinger. Som eksempel: Hva om kunden delbetaler faktura, ja vi må ha mulighet for å håndtere dette. Kravspesifikasjonen hadde kanskje ikke dette med – de ville bar ha et felt med betalt dato, og ferdig med det. Her er det hendelser som brukeren ikke har kontroll over, som er nødt til å ha en løsning. Dette var bare et banalt eksempel, men slik er det ofte i andre saker også.

jeg synes dette verktøyet er skikkelig bra.

Ole K.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of