Hvorfor er det så dyrt å ta buss ?

Hvorfor er det så dyrt å ta buss ?

Det sies det er mer miljøvennlig å reise kollektivt. For at folk skal begynne å reise mer kollektivt må prisene ned dramatisk. Jeg synes det er skikkelig dyrt med kollektivtransport. Da jeg var liten (7-8 år gammel) kostet det 50 øre med bussen til byen, det var så klart barne-bilett. I denne tiden lå en gjennomsnittlig industriarbeidslønn på 25.000 i året. Jeg antar da at voksen-bilett lå på rundt omkring en krone. Ref. Statistisk sentralbyrå artikkel her. 1967 lønn.

SSB statistikk kjøpekraft 1962-2002

Her forleden tok jeg bussen fra Yven til Østfoldhallen. Det er omkring 5,5 km – altså tilsvarende avstand. Jeg betalte 45 kroner. Dette fikk tankene til å vandre litt omkring prisnivået. Det høres kanskje ikke så ille ut, men om man er avhengig av buss for å komme seg rundt, blir dette en vesentlig del av månedsbudsjettet. For meg virker det som prisutviklingen på buss-reiser har økt dramatisk i forhold til lønnsveksten. La oss sammenligne en bussreise med tilsvarende kostnad for å lease en bil, med alle kostnader medregnet. Jeg tror at de fleste som kjører bil, tenker drivstoff kostnader i forhold til en slik enkelt tur, da de andre kostnadene er forholdsvis konstante, og det blir jo ikke så mye. Men regner vi alle kostnadene med, så ser vi av oppsettet nedenfor at en tilsvarende kjøretur på 5,5 km kommer på ca. 18 kroner.

Skjermbilde 2014-01-04 kl. 15.07.32

Verre blir det selvsagt om du og konen/mannen skal reise sammen. Da blir en slik tur/retur reise denne strekningen ganske dyr. 180 kr bare for reisen. Om vi sammenligner med noen andre typer kostnader kan vi bare se på denne tabellen.

Skjermbilde 2014-01-04 kl. 15.07.21

Om vi ser på lønns-utviklingen siden 1967 og frem til nå, og sammenligner buss-prisene i det samme tidsrom vil et raskt overslag finne at buss-pris veksten er over 300% i forhold utviklingen i arbeidslønn.

Skjermbilde 2014-01-04 kl. 15.49.31

Jeg mener at prisene på kollektivtrafikk må reduseres kraftig, om dette skal være et realt alternativ for å spare miljøet. Prisen bør ikke ligge vesentlig over det det koster å kjøre egen bil, helst litt mindre. Det er klart, man kan jo si at det går an å skaffe et månedskort, og da blir det rimeligere om man reiser fast. Månedskort hadde man før i tiden også – og da var det mange fler som reiste kollektivt.

Det er jo andre som har klart dette før oss. Bare se på Trondheim:

Miljøpakken Trondheim i finalen

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of