Så er det slutt på sommertid

Så er det slutt på sommertid – der de fleste av oss får mulighet til å sove litt lenger natt til Søndag. Klokken skal nemlig stilles en time tilbake. Jeg skal tidlig opp på Mandag for en tur til Jessheim på mandag morgenen. Da passer det jammen bra med slutt på sommertid, da har jeg kanskje ikke rukket å omstille meg, så da blir den timen tidligere opp egentlig som vanlig. Så greit 🙂

Det var den amerikanske statsmann og fysiker Benjamin Franklin som opprinnelig hadde idéen til dette i 1784, men det ble ikke noe av det før i 1916, vel 130 år senere. Da ble det innført i de fleste Europeiske land. Siden da har det hvert litt av og på, men i 1980 ble det gjeninført etter at det ikke hadde hvert sommertid siden 1965. 

Timen skal med andre ord stilles tilbake fra 03:00 til 02:00 natt til søndag. 

Det pleier alltid å være natt til Søndag det er endring til og fra sommertid. Det er sikkert for å minske omstillingen og folk som kommer for tidlig/sent på jobb om det hadde vært på en fast dato og da kanskje kommet midt i uka. De fleste har fri på Søndag, så da rekker man et døgn med den nye tiden før man skal på jobb igjen. 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of