Rengjøring av tastatur

Når du gjør ren et tastatur, er det selvsagt viktig at det ikke kommer noe veske inn i tastaturet. Tastatur har en lei tendens å bli veldig skitne og «uapetittlige». Særlig om du røyker når du sitter og taster. For rengjøring, har jeg funnet at den beste og sikreste måten å gjøre det på er veldig enkel, og krever ingen spesielle rengjørings-kit eller noe slikt.

I butikken får du små svamper med skureflate på den ene siden. Skureflaten bruker jeg ikke, men baksiden er ren svamp. Et par små dusj med vindus-spray på svampen, slik at den blir litt funktig, men ikke rennende våt. Maser rengjøringsmiddelet litt inn i svampen før du går i gang. Kople fra tastaturet eller slå av datamaskinen, før du begynner.

Bruk svampen forsiktig over tastene med litt moderat trykk. Ikke slik at veske lekker ut av svampen – men slik at det blir rent. Rengjør alle flater mellom taster og åpne steder til du er fornøyd.

Ta deretter frem et par tørk med tørkepapir, og tørk over etterpå slik at tastene ikke blir «sticky». Da er det gjort.

For rengjøring av skjerm – dersom det er «glass» kan en lignende prosedyre benyttes, men her kan man spraye på litt tørkepapir istedenfor. Dersom det ikke er glass må du være ytterst forsiktig med hva slags rengjøringsmiddel du benytter. Ikke noe som ødelegger flaten på skjermen. En fuktig klut med bare rent vann er ofte godt nok til å få det bra. Eventuelt med noe mild såpe i vannet. Men igjen, pass på at ikke noe veske kommer inn i åpninger i kabinettet. Fra overgangen mellom skjerm og kabintett for eksempel. Tørk av med rent lo-fritt papir etterpå.

Hva om jeg har sølt kaffe, eller brus i tastaturet?

Titt på denne filmen på Youtube, eller kjøp et nytt tastatur (anbefalt).

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of