Hvordan blokkere spilleforespørsler på Facebook

Det er noen som ikke liker spilleforespørsler på Facebook – og sender meldinger til folk om ikke å sende invites. Problemet med dette er at det er ikke så lett for de som spiller å la være å sende. Da må de ha en liste de plukker ut hele tiden hvem de ikke skal sende til – og gjøre det i ett vekk. Jeg har tidligere sendt forslag til Zynga – om å lage en slik funksjon der du kan legge inn hvem du ikke vil sende til, men såvidt jeg vet er det ikke kommet noen slik funksjon.

Men, om du ikke liker slike forespørsler er det ditt problem, og du kan selv gjøre noe med det uten å plage venner som spiller.

Du bare blokkerer de spillene du ikke vil ha forespørsler fra. Så enkelt er det.

 

Deretter får du opp denne menyen til venstre (muligens på norsk).

 

Deretter scroller du litt ned og får denne lista (De som er oppført her er de jeg har blokkert tidligere).

 

Så skriver du inn første del av navnet på spillet du vil blokkere.

Nå er spillet blokkert, og du plages ikke mer av spill-forespørsler fra dette spillet. Det kan hende du må gjenta prosedyren for noen flere spill, som du ser er lista mi blitt litt lang, men det er en en-gangs ting man kan gjøre.

Om man får en invite fra et nytt spill, kan man bare trykke på «x» ved sidenav invitasjonen, og da får man opp valget å blokkere med en gang.

Blokkering fra «invitasjon» direkte.

Det er også mulig å blokkere fra invitasjon direkte. Se denne serien med eksempler på en invitasjon til et nytt spill «Candy Crush Soda Saga» som jeg fikk i dag. «Candy Crush Saga» er nå allerede blokkert.

Ved å føre musepekeren over det blanke feltet til høyre for ikonet til spillet dukker det opp en «X»

Når man trykker på denne får man opp noen valg.

Ved å trykke «turn off» skal ikke denne appen få sende deg invites lenger. Jeg ser at den ikke dukker opp i lista over blokkerte apper, (som ovenfor) – men jeg regner da at denne ikke vil sende deg invitasjoner lenger. Om den gjør er det bare å blokkere den som ovenfor. Tidligere fikk jeg opp valget å blokkere den der og da, men det kom ikke opp lenger.

Hva om det er noen få som sender fra forskjellige spill hele tiden

Litt lenger opp på blokkerings-siden er det en egen kategori for å blokkere app-invitasjoner fra personer. Da vil de ikke kunne sende deg spill-forespørsler fra noe spill uansett om du har blokkert det eller ikke. Dette kan brukes for «spille-resere» som prøver alle spillene de kommer over og sender invitasjoner.

Legg dem til i lista over så skal det være effektivt. Jeg har strøket ut navnene her for jeg vil ikke henge ut noen 🙂

Lykke til 🙂

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of