4G og 3G og mobilt bredbånd og alt dette her.

Det er et voldsomt fokus på 4G og mobilt bredbånd om dagen. Det som forundrer meg stort er at disse abonnementene publisereres som alternativer til ADSL og fast hjemmenett. For leverandører som tilbyr 2GB i måneden eller så, er det ikke det. Det holder kanskje til å se to netflix filmer eller så, så er månedens kvote oppbrukt. Sammenlignet med ADSL der du i de fleste tilfeller har fri data-trafikk for et gitt abonnement blir jo ikke dette noe alternativ.

Vi har nettopp flyttet til Sverige nå, og da kjøpte vi en USB 3G/4G stick til å sette i maskinen. Her er det kontantkort med 30 dagers varighet og hele 30GB nedlasting. Pakken (som inneholdt stick, og et 7 dagers abonnement med 5GB) kostet kun 199,- og et måneds abonnement med 30GB kun 299,- For en 100 lapp mer kunne vi fått 60GB/30 Dager.

Denne finnes på tre.se og kan kjøpes på Nordby Digital, for eksempel.

Har du behov for nett på flere maskiner, kan du bare dele ut internett fra denne pluggen, og få et lokalt WiFI nett som de andre maskinene kan kople seg til.

Dette tilbudet begynner å bli et realt alternativ til ADSL, men Norge – vi må ha slike datamengder i norge også. Folk finner fort ut at det blir dyrt å betale en 100 lapp ekstra for å få 1 GB ekstra når kvoten er oppbrukt.

Slik 4G markedsføres i Norge nå, synes jeg det er lite stuerent og ikke opplyse om at disse kvotene på 2-4GB i måneden er alt for lite for en gjennomsnittelig bruk. Ok om du bare skal surfe litt og sjekke mail, men når Windows-PC’en skal ha programvareoppdatering fyker jo mye av kvoten på bare noen minutter. For ikke å si filmer, youtube, etc.

Ole K Hornnes

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of