Venneforespørsler fra helt ukjente på Facebook

Jeg har den senere tid stadig fått venneforespørsler fra helt ukjente mennesker på Facebook. I noen tilfeller kjenner de en del av mine øvrige venner, og da er det greit – da vet jeg med stor sansynlighet at det er en ekte forespørsel, men andre ganger finner jeg ofte disse felles kriteria når jeg ser på profilen dems:

– Alt innhold på profilen er helt nytt og tilsynlatende laget samtidig. (Noen timer eller dager)
– Det er kun noen få andre venner der, som jeg ikke kjenner.
– Profilen har kun noen få bilder – 1-3 bilder.
– Jeg kjenner overhode ikke vedkommende.

Det jeg antar fra slikt, er at det er en helt ny profil som er laget på FB – med falskt navn og bilder. Personen som det utgis for å være eksisterer ikke, og bildene er funnet på nettet av vedkommende. Dette kan være gjort for å få tilgang på mer profilinformasjon, noe som kan brukes som verktøy for et evt. identitetstyveri.

Hvorfor skulle noen opprette en facebook profil, og brefriende totalt ukjente mennesker. Her er ett eksempel fra i dag. Vedkommende hadde opprettet alt innhold på profilen sin for to timer siden, altså klokka 7 i dag morges. Vedkommende hadde tre venner, det var lagt inn 2 profilbilder. Hva er sansynligheten for at dette er en autentisk forespørsel ?

Det jeg pleier å gjøre med slike, er at jeg trykker «Cancel request» – og deretter «mark as spam».

Problem solved 🙂

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of