Sommer i Florø

Jeg har nyttet høvet til å oppholde meg litt på Vestlandet denne sommeren. Jeg bor hos min søster som som bor i Strandgata – så det er ganske sentralt i Florø. Været har vært litt tilfeldig – men en del sol og pent innimellom regnbygene og vindkastene. 🙂

Dette er jo egentlig min fødeby dette – tilbake i 1962. Den gangen drev foreldrene mine et slakteri borti andre enden av Strandgata. Det var et bygg trukket litt tilbake fra Strandgata med en liten gangbro fra andre etasje i forretningen til nettopp, Strandgata. Dette huset er revet nå for å gjøre plass til ett av de mange kjøpesenterne som har vokst frem i Florø de senere årene.

Bildet – over: Strandgatas perle: Klesbutikken til min Søster, Alsaug Fredheim.

Jeg synes det er et positivt folkefær i denne byen. Det synes som folk på gata er i alminnelig godt humør – og det foregår liksom ting rundt her hele tiden. Ikke i noen motsetning til noe mener jeg, det er bare en observasjon. Det meste rundt her preges av å være velholdt og rent. Et stenkast herfra jeg sitter er det båtplasser og bryggeannlegg. Strandgata ligger jo, som navnet tilsier, rett ved vannet. Det er bygg på begge sider, der bygene nærmest vannet da ligger ved vannet. Det er en gangvei helt ved vannet, delvis kai, og delvis trebrygge.

Strandgata har en liten sving omtrent på midten – Der ligger et vannhull (pub) og restaurant kjent som «Hjørnevikbua» – denne har en stor pram tilknyttet der de har uteservering. Jeg har ikke besøkt dette stedet denne gangen enda, men jeg har ved tidligere anledninger vært der flere ganger. En koselig plass. Jeg får se om jeg får ta en tur innom der for gammel vane sin skyld.

I det hele har det så langt vært en positiv opplevelse å komme til Florø denne gangen. Å se den botaniske hagen til min søster ikke minst. Her er det drivhus, og planter i massevis – et riktig så trivelig sted.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ole Kristian Ek Hornnes Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of